Meditation

shutterstock_245327167Det ställs allt högre krav på dagens människor och i stort är vi inställda på att GASA dvs vi lär oss från tidig ålder att passa tider, hålla deadlines, hinna med så mycket som möjligt på en dag, klämma in lite till i kalendern, i värsta fall, även om den var full redan utan att öva på BROMS dvs att ta det lugnare och skapa balans. Detta leder till för mycket stresspåslag och ohälsa på sikt genom långvarig hormonutsöndring i form av kortisol, adrenalin och noradrenalin bl a.

Det är just därför som det är vanligt att människor har för hög grundspänning i kroppen. På det kan följa en del spänningsrelaterade besvär så som spänningshuvudvärk, smärta och stelhet i axlar och nacke mm. En hög grundspänning i kroppen tar mycket energi och är tröttande.

Meditation som stresshantering blir därför allt vanligare och det är viktigt att lära sig konsten att BROMSA för att skapa balans i tillvaron och för att minimera de påfrestande stresstopparna som kan komma vid olika tidpunkter i arbetet eller på fritiden. Det bästa är att det finns så mycket vi kan göra för att förbättra detta.

För de flesta är det en god investering att lära sig att meditera och sedan tillämpa det som ett återkommande moment i vardagen. Det är betydelsefullt att identifiera vad det är som stressar dig och för att hantera dessa situationer bättre.

Genom meditation i kombination med samtal och mental träning stöttar jag dig så kan du få stöd att hantera livet bättre utan fullt stresspåslag.

Vad händer i kroppen vid meditation?

Kontinuerlig meditation leder till avtagande syreförbrukning och andningshastighet. Blodtryck och puls går också ner och vakenhetsmönstret i hjärnan förändras. Sympatiska nervsystemets aktivitet dämpas och känslor av lugn och välbehag följer på meditationen.

Kontakta mig för ett möte där vi kan lägga upp ett program så att du kan få det stöd du behöver ha för att komma igång med meditationen i kombination med samtal och mental träning. Vi har också regelbundna öppna kvällar med meditation som du är välkommen att anmäla dig till via vår Facebook sida på Själ & hjärta!